Un oficial american a mers la Beijing pentru a ameliora relaţiile: este esenţial ca SUA şi China să aibă o relaţie economică stabilă

Secretarul american al Comerţului, Gina Raimondo, a început luni discuţiile cu oficiali guvernamentali chinezi, afirmând că este "foarte important" ca cele două mari economii ale lumii să aibă o relaţie economică stabilă.

1256 afișări
Imaginea articolului Un oficial american a mers la Beijing pentru a ameliora relaţiile: este esenţial ca SUA şi China să aibă o relaţie economică stabilă

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Vizita oficială a lui Raimondo la Beijing şi Shanghai, care se va încheia miercuri, urmează vizitelor recente ale altor trei oficiali cheie ai administraţiei Biden, printre care secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Trezoreriei Janet Yellen şi emisarul pentru climă John Kerry.

Raimondo încearcă să stimuleze legăturile de afaceri, deoarece firmele americane au raportat dificultăţi tot mai mari în ceea ce priveşte funcţionarea în China, în timp ce China a criticat dur eforturile SUA de a-i bloca accesul la semiconductori avansaţi.

Raimondo a declarat că întreaga lume se aşteaptă ca Statele Unite şi China să aibă o relaţie economică stabilă; cele două ţări împart mai mult de 700 de miliarde de dolari în schimburile comerciale anuale, notează Reuters.

"Este o relaţie complicată. Este o relaţie provocatoare. Bineînţeles că nu vom fi de acord în anumite probleme", a declarat Raimondo. "Cred că putem face progrese dacă suntem direcţi, deschişi şi practici".

Ministrul chinez al comerţului, Wang Wentao, a declarat că relaţiile economice dintre SUA şi China contează nu doar pentru cele două ţări, ci şi pentru restul lumii şi şi-a exprimat aprecierea faţă de remarcile lui Raimondo, care a spus că îi place comerţul cu China.

El a spus că este gata să lucreze împreună pentru a "promova un mediu politic mai favorabil pentru o cooperare mai puternică între întreprinderile noastre pentru a consolida comerţul şi investiţiile bilaterale într-un mod stabil şi previzibil".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici