Un oficial german consideră că UE şi Marea Britanie vor ajunge la un acord până în luna noiembrie

Ministrul german pentru Afaceri Europene, Michael Roth, a declarat marţi că este de părere că discuţiile privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar se îndreaptă în direcţia corectă şi că ar putea rezulta o soluţie până în noiembrie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

126 afișări
Imaginea articolului Un oficial german consideră că UE şi Marea Britanie vor ajunge la un acord până în luna noiembrie

Un oficial german consideră că UE şi Marea Britanie vor ajunge la un acord până în luna noiembrie

"Consider că propunerile Uniunii Europene, care se află pe masă de ceva timp, reprezintă o bază excelentă pentru un compromis. Nimeni nu vrea să pedepsească Marea Britanie", a declarat Roth pentru reporteri, aflându-se la Bruxelles.

"Suntem pregătiţi, continuăm să susţinem Irlanda. Avem nevoie de o soluţie clară şi acceptabilă privind Irlanda de Nord şi Irlanda şi suntem optimişti că putem găsi o soluţie până în luna noiembrie. Sunt de părere că discuţiile de îndreaptă în direcţia corectă", a continuat acesta.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulţi parlamentari conservatori contestă propunerile şefei Guvernului de la Londra.

Liderii ţărilor din Uniunea Europeană ar putea anunţa în cursul întâlnirii de la Salzburg că în luna noiembrie va avea loc un summit extraordinar pe tema Brexit, data cea mai probabilă fiind 13 noiembrie, informează cotidianul The Guardian, citând diplomaţi şi oficiali UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici