Un oficial iranian a fost ucis de către persoane înarmate în Siria

Un oficial iranian a fost ucis de "grupări teroriste armate" în Siria, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Ambasada iraniană de la Beirut.

346 afișări
Imaginea articolului Un oficial iranian a fost ucis de către persoane înarmate în Siria

Un oficial iranian a fost ucis de către persoane înarmate în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ambasada a identificat victima ca fiind Houssam Khosh Navis, preşedintele "Comisiei iraniene pentru Reconstrucţia Libanului", în timp ce Gardienii Revoluţiei, un corp militar iranian de elită, a anunţat că este vorba despre Hassan Shateri, unul dintre comandanţii săi.

Teheranul este unul dintre principalii susţinători ai regimului de la Damasc, în conflictul care devastează Siria din martie 2011.

Într-un comunicat, ambasada a anunţat că Houssam Khosh Navis "a fost ucis de către grupări teroriste armate în timp ce se deplasa spre Beirut venind de la Damasc". Nevis prezidează Comisia iraniană pentru Reconstrucţia Libanului, creată după războiul din 2006 între Israel şi puternica mişcare şiită libaneză Hezbollah, susţinută de către Teheran.

Potrivit ziarului libanez Al Safir, oficialul iranian "a vizitat Siria, şi anume în mod expres Alep, pentru a studia proiecte de reconstrucţie a oraşului".

La Teheran, Ramezan Sharif, un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, a anunţat că unul dintre membrii acestei unităţi de elită, Hassan Shateri, "a murit ca martir pe drumul de la Damasc la Beirut, ucis de mercenari şi susţinători ai regimului sionist", expresie utilizată de Iran pentru a desemna rebeli sirieni.

Sharif afirmă, citat într-un comunicat, că acesta este un comandant al Gardienilor Revoluţiei, dar şi preşedintele Comisiei iraniene pentru Reconstrucţia Libanului.

"În ultimele luni el era implicat în reconstrucţia unor zone din Liban afectate de Războiul de 33 de zile cu regimul sionist", se precizează într-un mesaj postat pe site-ul oficial al gardienilor Revoluţiei, sepahnews.com, care se referă la Războiul dintre Israel şi Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici