Un oficial UE râde de ţara lui Putin: Rusia a eşuat spectaculos

Von der Leyen a vorbit astăzi, în Bahrain, despre eşecul spectaculos al Rusiei.

2677 afișări
Imaginea articolului Un oficial UE râde de ţara lui Putin: Rusia a eşuat spectaculos

Un oficial UE râde de ţara lui Putin: Rusia a eşuat spectaculos

„În urmă cu aproape nouă luni, tancurile ruseşti au trecut o graniţă recunoscută internaţional. Cu scopul declarat de a doborî un guvern legitim şi de a stabili legea de la Moscova. Dar eforturile Rusiei au eşuat spectaculos. S-a dovedit a fi o greşeală strategică colosală”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în discursul său la Dialogul de la Manama, din Bahrain.

„Dacă Putin şi-a propus să ştergă Ucraina de pe hartă, a reuşit exact opusul. Naţiunea ucraineană este mai puternică astăzi ca niciodată", a explicat ea.

„În al doilea rând, dacă Putin a vrut să împartă Europa şi partenerii şi aliaţii ei, a eşuat din nou. Suedia şi Finlanda se vor alătura NATO, iar Ucraina este acum un candidat la aderarea la Uniunea Europeană”, a adăugat oficialul.

„În al treilea rând, acest război slăbeşte perspectivele economice ale Rusiei pentru deceniile următoare. Sancţiunile noastre tehnologice paralizează economia Rusiei pentru viitor. Şi industria sa este în zdrenţe. Din punct de vedere energetic, Rusia şi-a pierdut cel mai mare client. Europa îşi pune capăt dependenţei de combustibilii fosili ruşi, pentru totdeauna”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici