Un ofiţer francez este acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

  • Un ofiţer francez a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
  • Este cea mai mare acuzaţie de spionaj din ultimii ani
  • Ofiţerul era detaşat la comandamentul NATO, din Italia
1262 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer francez este acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Florence Parly, Ministrul Apărării, a confirmat informaţiile

Guvernul Franţei a arestat preventiv un ofiţer din Armata Franceză, pe care îl acuză de spionaj în favoarea Rusiei, relatează The Guardian.

Ministrul Apărării a ieşit şi a confirmat că ofiţerul este reţinut de DGSI (Direcţia Generală pentru Securitatea Internă). „Ce pot să vă spun este doar că va fi nevoit să suporte consecinţele legale”, a declarat Ministrul Apărării, Florence Parly.

Ofiţerul în vârstă de 50 de ani era detaşat la comandamentul NATO, din Italia. El este acuzat că a furnizat serviciilor secrete din Rusia informaţii extrem de confidenţiale din domeniul securităţii interne franceze. Ofiţerul a fost arestat înainte de a pleca în concediu alături de familia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici