Un om de ştiinţă din Mexic a pledat vinovat că a spionat pentru Rusia în Statele Unite

Un important om de ştiinţă mexican care a dus o viaţă dublă, cu două familii pe continente diferite, a pledat marţi vinovat la acuzaţia de a fi fost cooptat de agenţi ruşi pentru a supraveghea un informator al guvernului american care locuia în Miami.

1000 afișări
Imaginea articolului Un om de ştiinţă din Mexic a pledat vinovat că a spionat pentru Rusia în Statele Unite

Hector Cabrera Fuentes a fost arestat în 2020 pe aeroportul internaţional din Miami, în timp ce el şi soţia sa mexicană, cealaltă este din Rusia, încercau să se întoarcă la casa lor din Mexico City.

Cu o zi mai devreme, cuplul a atras atenţia unui agent de securitate, deoarece a fost surprins pe o casetă de supraveghere în timp ce urmărea un alt vehicul până în incinta unui condominiu din zona Miami şi făcea o fotografie a maşinii şi a plăcuţei de înmatriculare a sursei americane - ignorând instrucţiunile de a nu face fotografii, ci doar de a nota locaţia vehiculului.

În cadrul unui acord de recunoaştere a vinovăţiei anunţat marţi la tribunalul federal din Miami, procurorii au recomandat o pedeapsă de patru ani pentru Cabrera pentru o singură acuzaţie de a acţiona în SUA în numele unui guvern străin fără a anunţa procurorul general al SUA. El va fi condamnat pe 17 mai.

Înainte de arestarea sa, Cabrera a lucrat în Singapore ca profesor asociat la o şcoală de medicină condusă în comun de Universitatea Duke şi Universitatea Naţională din Singapore.

De asemenea, el a fost numit director în 2018 al Centrului de Biotehnologie FEMSA din cadrul Institutului de Tehnologie din Monterrey, în nordul Mexicului, care a precizat că a obţinut doctorate în microbiologie moleculară în Rusia şi în cardiologie moleculară în Germania.

În oraşul său natal El Espinal, în statul Oaxaca din sudul ţării, Cabrera este un fel de erou local, fiind amintit pentru activitatea sa de promovare a cercetării ştiinţifice, de vindecare a celor care suferă de diabet şi de asistenţă în reconstrucţia locuinţelor după cutremurele devastatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici