Un operator aerian low-cost îşi închide baza aeriană: "Anunţăm pierderea a peste 300 de locuri de muncă"

Operatorul aerian Laudamotion, cumpărat de Ryanair, a declarat astăzi că îşi va închide baza principală la Viena, după ce uniunea transporturilor a refuzat să accepte reduceri de salarii pentru angajaţii transportatorului afectat puternic de criza coronavirusului, anunţă RTE.

2596 afișări
Imaginea articolului Un operator aerian low-cost îşi închide baza aeriană: "Anunţăm pierderea a peste 300 de locuri de muncă"

Un operator aerian low-cost îşi închide baza aeriană: "Anunţăm pierderea a peste 300 de locuri de muncă"

 

Conform RTE, compania aeriană Ryanair ameninţase mai devreme să închidă baza dacă nu ar putea ajunge la un acord cu privire la reducerea salariilor pentru angajaţii Laudamotion din Viena. "Lauda regretă profund pierderea a peste 300 de locuri de muncă pentru echipa sa A320 şi închiderea bazei A320 de la Lauda la Viena vineri 29 mai", a declarat operatorul.
 
Compania aeriană are alte trei baze mai mici - două în Germania, la Dusseldorf şi Stuttgart, şi una în Palma de Mallorca, în Spania.Vida, un sindicat reprezentat de lucrătorii din industria transporturilor şi serviciilor din Austria, a refuzat să accepte un contract care să prevadă salarii reduse pentru angajaţii opratorului austriac. Acesta a spus că salariul propus pentru lucrătorii din Lauda era sub minimul de economie din ţară.

Ryanair a spus la începutul acestei săptămâni că profitul său anual s-a scăzut pe măsură ce coronavirusul a anulat călătoriile, deoarece şi-a a scăzut targetul anual de pasageri cu încă 20%. Compania aeriană a cumpărat în anul 2018 operatorul aerian Laudamotion, care a fost fondat de legenda F1 Niki Lauda. Austriacul a murit la vârsta de 70 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici