Un opozant rus a fost scos din avionul care urma să decoleze şi arestat

  • Fostul director executiv al Rusiei Deschise, o mişcare pro-democraţie fondată de opozantul rus de la Kremlin Mihail Khodorkovsky, a fost coborât dintr-un avion în Sankt Petersburg şi arestat.
  • Andrei Pivovarov a fost scos dintr-un avion care se îndrepta spre Varşovia, în timp ce circula pe pista de pe aeroportul Pulkovo.
1229 afișări
Imaginea articolului Un opozant rus a fost scos din avionul care urma să decoleze şi arestat

Sursa foto: Profimedia

Andrei Pivovarov a fost luat la audieri la Sankt Petersburg şi reţinut pentru presupuse încălcări repetate ale legii cu privire la aşa-numitele „organizaţii nedorite”, potrivit unui mesaj transmis prin avocatul său pe 31 mai. „Tocmai au spus că mi-a fost deschis un dosar în temeiul articolului 284.1 din Codul penal pentru cooperarea cu o organizaţie nedorită, ceea ce este o prostie", a spus Pivovarov în scrisoare.

El a spus că autorităţile intenţionează să-l ducă la Krasnodar, un oraş din sudul Rusiei, din motive încă necunoscute, potrivit RFERL.

Organizaţia Rusia Deschisă a declarat pe 27 mai că a decis să îşi pună capăt operaţiunilor pentru a-şi proteja membrii de riscul de a fi urmăriţi penal.

Activiştii organizaţiei civice din Rusia s-au confruntat în mod regulat cu presiuni din partea autorităţilor de la desemnarea sa ca „organizaţie nedorită” de către procurorii ruşi în 2017, inclusiv acuzaţii administrative şi penale.
 
Legea „organizaţiei nedorite”, adoptată în mai 2015, a făcut parte dintr-o serie de reglementări promovate de Kremlin care vizează multe organizaţii non-profit şi neguvernamentale care au primit finanţare din surse străine - în principal din Europa şi Statele Unite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici