Un oraş introduce un sistem prin care o persoană poate să verifice dacă partenerul are un istoric de abuz

  • Un oraş din estul Chinei introduce un sistem care le permite oamenilor care se căsătorească să verifice dacă partenerul lor are un istoric de abuz.
  • Yiwu, din provincia Zhejiang, lansează un serviciu de anchetă care va fi disponibil pentru rezidenţi începând cu 1 iulie.
  • Popular site-ul de ştiri The Paper spune că persoanele care se pregătesc să se căsătorească vor putea în curând să completeze un formular şi să vadă dacă partenerii lor au vreun istoric de violenţă.
765 afișări
Imaginea articolului Un oraş introduce un sistem prin care o persoană poate să verifice dacă partenerul are un istoric de abuz

Un oraş din China introduce un sistem prin care o persoană poate să verifice dacă partenerul are un istoric de abuz

O persoană este autorizată să facă maximum două anchete pe an, se raportează.

Zhou Danying, membru al federaţiei femeilor din oraş, a salutat mişcarea, spunând că sistemul va ajuta la protejarea oamenilor din oraş împotriva violenţei domestice.

Ziarul China Daily notează că profesorului de drept Han Jin spune că acest sistem „protejează dreptul unei persoane de a fi informată despre personalitatea celuilalt semnificativ înainte de o decizie foarte importantă”.

Îngrijorările cu privire la victimele violenţei domestice au crescut pe fondul izolării din timpul epidemiei Covid-19. Site-ul de ştiri Sixth Tone a menţionat că rapoartele poliţiei cu privire la violenţa în familie s-au dublat sau s-au triplat în unele zone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici