Un palestinian a murit, alţi peste 200 au fost răniţi, în urma ciocnirilor cu armata israeliană la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul

Trupele israeliene au deschis focul vineri împotriva participanţilor la protestul de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, ucigând un manifestant palestinian şi rănind alţi peste 200, a declarat un oficial din cadrul autorităţilor medicale palestiniene, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

560 afișări
Imaginea articolului Un palestinian a murit, alţi peste 200 au fost răniţi, în urma ciocnirilor cu armata israeliană la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul

Un palestinian a murit, alţi peste 200 au fost răniţi, în urma ciocnirilor cu armata israeliană la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul

Oficialul a precizat că un tânăr de 25 de ani fost împuşcat mortal, iar alţi 220 de au fost răniţi, dintre care 90 prezentând plăgi împuşcate.

Armata israeliană a anunţat că aproximativ 8.000 de palestinieni au participat vineri la un nou protest care a avut loc la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, relatează portalul Ynet.

Cel puţin un militar israelian şi peste 100 de palestinieni au murit în urma ciocnirilor între manifestanţi şi trupele israeliene de la începerea, pe 30 martie, a protestelor săptămânale la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul.
Protestele sunt organizate de mişcarea islamistă Hamas cu scopul încurajării revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Armata israeliană a fost acuzată în mai multe rânduri de folosirea disproporţionată a forţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici