Un parlamentar al opoziţiei turce a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru spionaj

Un fost jurnalist şi legislator turc al opoziţiei a fost condamnat de un tribunal din Turcia la 25 de ani de închisoare pentru că ar fi dezvăluit secrete de stat, informează Euronews.

169 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar al opoziţiei turce a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru spionaj

Un parlamentar al opoziţiei turce a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru spionaj

Enis Berberoglu a fost acuzat că ar fi transmis ziarului Cumhuriyet o înregistrare în care serviciile turce de informaţii transportau arme în Siria.

”Acuzatul a comis infracţiunea de dezvăluire de informaţii, ce ar trebui să rămână secrete pentru securitatea de stat, beneficiile interne şi externe, cu scopul spionajului politic şi militar”, conform unui document al tribunalului la care a avut acces site-ul agenţiei Reuters.

Partidul Republican al Poporului (CHP), din care face parte Berberoglu, a catalogat verdictul drept o încercare de a intimida opoziţia.

Partidul a făcut apel la organizarea unui protest în Akara şi a efectuat un marş în apropierea închisorii din Istanbul, unde se află Berberoglu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici