Un parlamentar olandez vede progrese în ţara sa în favoarea aderării României şi Bulgariei la Schengen

Olanda face progrese în diminuarea opoziţiei sale faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, a declarat un parlamentar creştin-democrat olandez.

214 afișări
Imaginea articolului Un parlamentar olandez vede progrese în ţara sa în favoarea aderării României şi Bulgariei la Schengen

Un parlamentar olandez vede progrese în ţara sa în favoarea aderării României şi Bulgariei la Schengen

Parlamentarul Henk Jan Ormel a declarat sâmbătă pentru postul bulgar de radio că şansele României şi Bulgariei de a adera la Schengen cresc, citat de site-ul Novinite.com.

În septembrie 2011, împreună cu Finlanda, Olanda s-a opus aderării României şi Bulgariei la Schengen din cauza îngrijorărilor privind corupţia şi statul de drept. Rolul extremei drepte olandeze reprezentate de Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders, care face parte din coaliţia guvernamentală, a fost văzut ca instrumentând opoziţia olandeză faţă de cele două ţări.

Declaraţiile lui Henk Jan Ormel au loc după ce Guvernul olandez a fost înlăturat de la putere şi urmează să aibă loc alegeri anticipate generale.

"Credem că am progresat în privinţa Schengen. Situaţia politică este de aşa manieră încât vom organiza alegeri în Olanda la 12 septembrie. Numai după aceea vom avea negocieri pentru formarea unui nou Guvern. Acest lucru poate dura o lună sau două, în funcţie de rezultatul alegerilor", a declarat parlamentarul olandez.

Chiar dacă a evitat să facă previziuni explicite în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen, Henk Jan Ormel a subliniat că partidul său crede că există un progres şi dacă rapoartele anuale de monitorizare ale celor două ţări din iulie vor fi pozitive, Olanda va face paşi importanţi indiferent de apropierea alegerilor.

El a subliniat rolul cheie pe care Parlamentul olandez îl are în prezent, în privinţa discuţiilor referitoare la rezultatele rapoartelor CE pentru România şi Bulgaria, după îndepărtarea de la putere a Guvernului olandez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici