Un petrolier sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roşie

Petrolierul sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roşie, a fost atacat de rebelii Houthis din Yemen. Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al rebelilor sprijiniţi de Iran, potrivit Reuters.

667 afișări
Imaginea articolului Un petrolier sub pavilion norvegian, lovit de o rachetă în Marea Roşie

UPDATE: Houthis care sunt aliaţii Iranului au recunoscut că au efectuat o operaţiune militară împotriva petrolierului comercial norvegian. Ei susţin că nava a fost atacată deoarece echipajul a refuzat să răspundă la toate avertismentele.

Nava nu s-a scufundat, iar marinarii nu au fost răniţi. Incidentul a avut loc în Marea Roşie, în largul coastelor Yemenului.

Comandamentul central al armatei americane a declarat că o rachetă de croazieră „lansată dintr-o zonă controlată de Houthi din Yemen" a lovit nava Strinda, iar USS Mason a acordat asistenţă.

În ultimele săptămâni, rebelii au efectuat mai multe atacuri asupra navelor din Marea Roşie şi au lansat drone şi rachete care au vizat Israelul. Ei au mai transmis că vor continua să blocheze toate navele care se îndreaptă spre porturile israeliene până când Israelul va permite intrarea alimentelor şi a ajutoarelor medicale în Fâşia Gaza.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un petrolier sub pavilion norvegian a fost lovit de o rachetă despre care se crede că a fost lansată de rebelii Houthi, în Marea Roşie, în largul coastelor Yemenului.

Comandamentul central al armatei americane a declarat că o rachetă de croazieră „lansată dintr-o zonă controlată de Houthi din Yemen" a lovit nava Strinda, iar USS Mason a acordat asistenţă.

Se pare că atacul a avut loc în apropierea strâmtorii Bab el-Mandeb, care separă Africa de Est de Peninsula Arabică.

„Toţi membrii echipajului sunt nevătămaţi şi în siguranţă. Nava se îndreaptă acum către un port sigur", a declarat Geir Belsnes reprezentantul companiei care deţine nava.

Petrolierul venea din Malaezia şi se îndrepta spre Canalul Suez.

Houthis nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar Yahya Saree, purtătorul de cuvânt al rebelilor, a declarat că un anunţ important va veni în curând din partea lor.

Rebelii au efectuat mai multe atacuri asupra navelor din Marea Roşie şi au lansat drone şi rachete care au vizat Israelul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici