Un pilot a murit şi altul este dispărut după coliziunea între două avioane militare, în Taiwan

  • Două avioane militare s-au ciocnit în aer şi s-au prăbuşit, în Taiwan
  • Un pilot a murit, iar altul este dat dispărut
  • Incidentul intervine în contextul tensiunilor dintre Taiwan şi Administraţia de la Beijing
886 afișări
Imaginea articolului Un pilot a murit şi altul este dispărut după coliziunea între două avioane militare, în Taiwan

Un pilot a murit, iar altul este dat dispărut după ce două avioane de vânătoare au intrat în coliziune în aer, în Taiwan, în contextul tensiunilor cu Beijingul, informează agenţia de presă Reuters.

Forţele Aeriene din Taiwan au anunţat luni că două avioane de vânătoare F-5S, fiecare având la bord câte un sigur pilot, s-au prăbuşit în mare, după o aparentă coliziune.

Un pilot a fost găsit, dar a decedat în timp ce era transportat spre spital, iar altul este dat dispărut, a declarat Huang Chih-Wei, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din Taiwan.

Accidentul a avut loc în cursul unei misiuni de antrenament şi intervine în contextul tensiunilor dintre Taiwan şi Administraţia de la Beijing. Forţele aeriene taiwaneze sunt supuse unor presiuni intense, având aproape zilnic misiuni de interceptare a avioanelor militare chineze care se apropie de Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici