Un pilot brazilian susţine că a văzut "foc în ocean" pe ruta avionului dispărut

Cea mai importantă companie aeriană din Brazilia, TAM, a afirmat că unul dintre piloţii curselor sale comerciale pe ruta Paris-Rio a văzut "foc în ocean" pe ruta avionului companiei Air France dispărut luni deasupra Atlanticului, relatează cotidianul australian Daily Telegraph în ediţia online.

49 afișări
Imaginea articolului Un pilot brazilian susţine că a văzut "foc în ocean" pe ruta avionului dispărut

Un pilot brazilian susţine că a văzut "foc în ocean" pe ruta avionului dispărut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene braziliene, colonelul Jorge Amaral, a declarat agenţiei oficiale Agencia Brasil că autorităţile investigau aceste afirmaţii. "Există informaţii potrivit cărora un pilot al companiei TAM a văzut mai multe puncte de culoare portocalie (plutind) pe ocean, în timp ce se afla deasupra regiunii", a declarat purtătorul de cuvânt.

Echipe de salvatori continuau să caute marţi în apele Oceanului Atlantic avionul aparţinând companiei franceze Air France dispărut luni, cu speranţe reduse privind găsirea de supravieţuitori şi foarte puţine indicii cu privire la cauzele accidentului.

În timp ce investigatorii încercau să înţeleagă o serie de mesaje de eroare trimise de avion după ce acesta a intrat într-o zonă puternică de turbulenţe, două avioane braziliene cu senzori nocturni au investigat aproape jumătate din distanţa dintre America de Sud şi Africa. Oficialii au determinat la 1.100 de kilometri în largul coastelor de nord-est ale Braziliei zona din care cursa AF 447 a emis ultimul semnal, o alarmă automată cu privire la o serie de erori electrice şi de presiune.

Posibile resturi ale avionului dispărut în Atlantic, observate de echipajul unei nave cargo

Echipajul unei nave cargo franceze a observat în Oceanul Atlantic posibile resturi ale avionului Airbus care se deplasa pe ruta Rio de Janeiro - Paris şi care a dispărut luni dimineaţă, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

Potrivit Corriere della Sera, nava cargo franceză "Douce France" ar fi observat posibile resturi ale avionului companiei Air France chiar în zona în care piloţii unui avion brazilian văzuseră puncte portocalii care păreau a fi focuri.

"Am trimis toate mijloacele în zonă pentru operaţiunile de căutare", a dat asigurări Herve Morin, ministrul francez al Apărării.

Un avion de tip Airbus A330 care efectua o cursă pe ruta Rio de Janeiro - Paris, având la bord 228 de persoane, a dispărut luni dimineaţă deasupra Oceanului Atlantic.

Piloţii unei aeronave braziliene au observat în apele Oceanului Atlantic puncte portocalii care păreau a fi focuri, exact în dreptul rutei pe care se deplasa avionul companiei Air France.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici