Un politician ucrainean, aflat pe lista persoanelor sancţionate de SUA, este suspectat de trădare

Parlamentarul ucrainean Oleksandr Dubinski a fost notificat oficial că este suspectat de trădare pentru că ar fi răspândit informaţii false despre conducerea politică şi pentru că ar fi cooperat cu serviciile de informaţii ale Rusiei, au declarat luni oficiali ucraineni, potrivit Reuters.

309 afișări
Imaginea articolului Un politician ucrainean, aflat pe lista persoanelor sancţionate de SUA, este suspectat de trădare

Un politician ucrainean, aflat pe lista persoanelor sancţionate de SUA, este suspectat de trădare

Serviciul de securitate al Ucrainei, SBU, a anunţat luni pe Telegram că un politician este suspectat de trădare, fără a prezenta numele suspectului.

Ulterior, Iaroslav Iurcişin, prim-vicepreşedintele comisiei parlamentare pentru anticorupţie, şi deputatul Oleksiy Honcharenko l-au numit pe Dubinski, tot pe Telegram.

„Dubinski a primit o notificare privind suspiciunea de trădare de stat. El a fost percheziţionat astăzi", a declarat Honcharenko.

În propria sa postare pe Telegram, Dubinski a calificat notificarea ca fiind fabricată şi „bazată pe minciunile absolute ale unor înalţi oficiali de stat".

Parlamentarul a fost dat afară din partidul de guvernământ în 2021, după ce a fost pus pe o listă de sancţiuni americane pentru presupuse ingerinţe electorale. El a negat acuzaţiile şi a continuat să lucreze în parlament.

SBU susţine că suspectul a fost membru al unei organizaţii criminale, finanţată de serviciile secrete militare ruseşti. Organizaţia a fost creată în 2016 şi mai includea un fost deputat, un consilier şi un fost procuror.

„S-a stabilit că, la instrucţiunile serviciilor speciale ruseşti, a organizat evenimente menite să discrediteze imaginea Ucrainei pe scena internaţională pentru a înrăutăţi relaţiile diplomatice cu Statele Unite şi pentru a complica aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi la NATO", a precizat Biroul de Stat pentru Investigaţii.

În ianuarie 2021, americanii au impus sancţiuni împotriva mai multor persoane şi entităţi ucrainene, inclusiv a lui Dubinski, acuzându-le de interferenţă în alegerile americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici