Un ponton plutitor luat de tsunami din Japonia, în martie 2011, a eşuat pe o plajă din SUA - VIDEO

Un ponton plutitor cu lungimea de 20 de metri a eşuat pe o plajă din nord-vestul Statelor Unite, după ce a plutit în derivă timp de 15 luni în Pacific, în urma tsunamiului care a afectat Japonia în martie 2011, au anunţat miercuri oficiali locali.

403 afișări
Imaginea articolului Un ponton plutitor luat de tsunami din Japonia, în martie 2011, a eşuat pe o plajă din SUA - VIDEO

Un ponton plutitor luat de tsunami din Japonia, în martie 2011, a eşuat pe o plajă din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pontonul, realizat din metal şi ciment, a fost reperat luni în apropierea coastelor din Oregon, au anunţat autorităţile locale, care au precizat că acesta a eşuat pe o plajă situată la circa 160 de kilometri sud-vest de Portland.

Autorităţile locale au contactat consulatul Japoniei din Portland, după ce au reperat structura cu inscripţii în limba japoneză. Misiunea diplomatică a confirmat că este vorba despre un ponton care a fost luat de tsunami la 11 martie 2011.

"Patru pontoane plutitoare au fost luate de tsunami. Acesta face parte dintre ele", a declarat consulul general adjunct al consulatului Japoniei din Portland, Hirofumi Murabayashi.

"Nu ştim unde se află celelalte trei, dacă plutesc în derivă undeva sau dacă s-au scufundat în ocean", a adăugat el.

Oficiali japonezi au declarat că pontonul provine din portul Misawa, din prefectura Aomori, situată în nordul insulei.

Murabayashi a precizat că structura a putut pluti deoarece este realizată din ciment şi spumă de polistiren. El a adăugat că proprietarul său nu doreşte să-l recupereze şi bănuieşte că autorităţile locale se vor debarasa de ponton.

La 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami gigantic în nord-estul Japoniei. Atingând coastele, acesta a distrus totul în cale şi a declanşat o serie de avarii la centrala atomică Fukushima Daiichi, provocând cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobîl (Ucraina) din 1986.

Valul seismic ar fi adus în ocean între cinci şi 20 de milioane de tone de deşeuri, potrivit experţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici