Un preot catolic polonez, răpit la Doneţk, a fost eliberat

Un preot polonez, părintele Pawel Witek, a fost răpit la Doneţk, în estul Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.

189 afișări
Imaginea articolului Un preot catolic polonez, răpit la Doneţk, a fost eliberat

Un preot catolic polonez a fost răpit la Doneţk (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

UPDATE - Pawel Witek, un preot catolic polonez răpit marţi în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), a fost eliberat miercuri, anunţă Ministerul de Externe de la Varşovia, citat de AFP.

"Preotul răpit la Doneţk este liber, este nevătămat şi în siguranţă. A fost preluat de diplomaţi polonezi", a declarat Marcin Wojciechowski, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei poloneze.

"Serviciile consulare au intervenit de ieri pentru a obţine eliberarea cetăţeanului nostru, suntem de asemenea în contact cu responsabilii Bisericii", a declarat Sikorski la Varşovia.

El a refuzat să facă alte precizări pentru a "nu prejudicia deznodământul acestui caz".

Potrivit presei poloneze, părintele Witek a fost răpit marţi de separatişti proruşi, care îl deţin la sediul serviciilor de securitate ucrainene (SBU) pe care îl controlează la Doneţk.

Răpirea sa a fost confirmată de monseniorul Marian Buczek, episcop al diocezei catolice din Harkov, în Ucraina, potrivit agenţiei poloneze PAP.

Episcopul se pregăteşte să negocieze cu răpitorii şi "pentru moment nu ştie care sunt revendicărilor lor", a adăugat agenţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici