Un prizonier eliberat de ruşi spune că a fost tratat mai rău decât un câine

Un britanic eliberat de Rusia a declarat că a fost "tratat mai rău decât un câine" şi ţinut în izolare timp de cinci luni, scrie BBC.

1430 afișări
Imaginea articolului Un prizonier eliberat de ruşi spune că a fost tratat mai rău decât un câine

United States Marine Corps

Aiden Aslin s-a întors în Marea Britanie după ce a fost deţinut timp de luni de zile în urma capturării sale de către forţele susţinute de Rusia în Ucraina.

Vorbind pentru Sun on Sunday, el a spus că după ce a fost rănit a fost întrebat dacă vrea o moarte rapidă sau "o moarte frumoasă".

El a spus că prizonierii trebuiau să cânte imnul naţional rus în fiecare dimineaţă. "Şi dacă nu îl cântai, erai pedepsit pentru asta. Erai bătut", a spus el.

În interviu, fostul prizonier a spus că a fost rănit în timpul captivităţii şi bătut din cauza tatuajelor sale.

Zece deţinuţi, printre care şi Aslin, au fost eliberaţi miercuri seara, după ce Arabia Saudită a declarat că a intermediat un schimb între Rusia şi Ucraina.

Printre aceştia se aflau cinci cetăţeni britanici care au fost eliberaţi - printre care John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill şi Shaun Pinner.

Aslin a fost reţinut în aprilie în timp ce lupta în oraşul Mariupol.

El, Pinner şi un cetăţean marocan, Brahim Saadoun, au fost judecaţi în autoproclamata Republică Populară Doneţk şi li s-a spus că riscă pedeapsa cu moartea.

Referindu-se la momentul în care a fost înjunghiat în spate cu un cuţit, Aslin a spus: "Ştiam că există o posibilitate foarte mare să fiu ucis".

Apoi a fost întrebat de un rus care îl păzea: "Vrei o moarte rapidă sau o moarte frumoasă?"

Răspunzând "o moarte rapidă", i s-a răspuns: "Vei avea o moarte frumoasă şi mă voi asigura că va fi o moarte frumoasă".

Aslin a spus că a fost ţinut într-o celulă de două persoane cu patru persoane şi că a trebuit să doarmă pe un covor infestat cu păduchi.

"Nu puteam să mergem la toaletă cum trebuie pentru că nu aveam toaletă", a spus el, adăugând că au fost nevoiţi să folosească sticle goale.

Aslin a spus că a supravieţuit timp de trei săptămâni mâncând pâine şi apă - şi "în cele din urmă a trebuit să îi implorăm să ne dea apă de la robinet".

În celulă exista o fereastră, dar aceasta nu avea "nimic care să ne protejeze de elementele exterioare", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici