Un prizonier ucrainean eliberat de ruşi dă dovadă de un curaj extrem: „M-au torturat, dar acum mă întorc pe front”

Artiom, 23 de ani, soldat privat ucrainean, timp de doi ani şi jumătate în armata Kievului, a fost capturat în regiunea Herson şi a petrecut 18 zile în mâinile inamicului: „Mi-au rupt degetul”.

5334 afișări
Imaginea articolului Un prizonier ucrainean eliberat de ruşi dă dovadă de un curaj extrem: „M-au torturat, dar acum mă întorc pe front”

Un soldat ucrainean într-un şanţ de lângă Barvinkove, în estul Ucrainei (AFP)

„Kazahii au fost cei care au făcut treaba murdară. Ei au fost cei care ne-au bătut”, spune Artiom, pseudonim ales de presa internaţională pentru a-i fi protejată identitatea. Are 23 de ani.

Soldat ucrainean de rând, timp de doi ani şi jumătate în armata de la Kiev, acesta a fost capturat în regiunea Herson. A stat 18 zile în mâinile ruşilor. 

„M-au torturat, m-au ameninţat că îmi vor tăia degetul. Şi mi-au rupt degetul de la picio ”, spune el. Acum, este în siguranţă într-un spital militar ucrainean. 

Timp de aproape 12 zile a fost închis într-o celulă, legat la ochi. Împreună cu alţi doi însoţitori. „Nu doreau informaţii speciale, ştiau deja răspunsurile. Ne-au torturat. Însă alţii au fost ucişi pentru că a încercat să scape. Eu mă întorc pe front”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici