Un raportor ONU va conduce o anchetă internaţională privind asasinarea lui Jamal Khashoggi

Agnes Callamard, raportorul special al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului, a informat joi că va călători în Turcia, săptămâna viitoare, unde va conduce o anchetă independentă şi internaţională" privind uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul postului CNBC.

162 afișări
Imaginea articolului Un raportor ONU va conduce o anchetă internaţională privind asasinarea lui Jamal Khashoggi

Un raportor ONU va conduce o anchetă internaţională privind asasinarea lui Jamal Khashoggi

Callamard a declarat pentru Reuters că, în cadrul vizitei, care va avea loc în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, va evalua măsurile adoptate de Guvern pentru a răspunde asasinării lui Khashogii în consulatul saudit de la Istanbul.

"Informaţiile găsite şi recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, în cadrul sesiunii din iunie 2019", a declarat aceasta.

Khashoggi, jurnalist la Washington Post, care a devenit critic al moştenitorului coroanei saudite, a fost văzut pentru ultima dată când a intrat în consulatul saudit de la Istanbul la 2 octombrie. Serviciile de securitate americane consideră că bin Salman a ordonat o operaţiune pentru a-l ucide pe Khashoggi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici