Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar din cauza unei defecţiuni

  • Un reactor nuclear din oraşul Rostov-pe-Don, situat în sudul Rusiei, a fost oprit temporar din cauza unei defecţiuni
  • Autorităţile ruse afirmă că nivelul radioactivităţii a rămas normal
412 afișări
Imaginea articolului Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar din cauza unei defecţiuni

Sursa foto: profimedia

Un reactor nuclear din sudul Rusiei a fost oprit temporar după detectarea unor scurgeri de vapori care nu au generat creşterea radioactivităţii, iar autorităţile ruse afirmă că incidentul nu prezintă riscuri, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul francez Sud Ouest.

Conform companiei Rosenergoatom, filială a agenţiei nucleare ruse Rosatom, Reactorul numărul 2 al Centralei nucleare din Rostov-pe-Don, oraş situat în sudul Rusiei, a fost oprit pentru reparaţii după o scurgere de vapori depistată miercuri seară. Scurgerea a apărut din cauza unui defect de sudură la o ţeavă cu diametrul de 18 milimetri care transportă apă non-radioactivă spre generatorul de vapori al reactorului.

"A fost o scurgere foarte mică de vapori. Incidentul nu generează pericole, iar sistemul va fi reparat în două zile", a declarat Andrei Timonov, purtătorul de cuvânt al companiei Rosenergoatom.

Compania Rosenergoatom a transmis că radiaţiile în zona centralei nucleare sunt "la niveluri normale".

Rusia este unul dintre principalii producători de energie nucleară din lume. Agenţia Rosatom administrează 38 de reactoare nucleare în Rusia, cele mai multe construite în perioada sovietică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici