Un reprezentant al comunităţii evreieşti a fost agresat la Budapesta

Un reprezentant al comunităţii evreieşti la Budapesta, Andras Kerenyi, a fost agresat verbal şi fizic, vineri seara, de doi bărbaţi în vârstă de 20 şi, respectiv, 21 de ani, care au fost arestaţi de poliţie, a anunţat sâmbătă poliţia din Budapesta într-un comunicat.

182 afișări

Andras Kerenyi, preşedintele comunităţii evreieşti din sudul capitalei ungare, a fost rănit uşor şi nu necesită îngrijiri medicale.

Preşedintele Asociaţiei comunităţii evreieşti din Ungaria, Gusztav Zoltai, a declarat pentru agenţia ungară MTI, că tinerii l-au lovit pe Andras Kerenyi în stomac, strigându-i: "Evrei spurcaţi, veţi muri cu toţii".

Agresorii au fost reţinuţi în apropierea domiciliului lor de către poliţie.

În iunie, fostul mare rabin al Budapestei Jozsef Schweitzer a fost agresat verbal de o persoană care i-a spus: "Detest toţi evreii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici