Un reprezentant al lui Hosni Mubarak dezminte informaţiile privind averea fostului preşedinte

Un reprezentant al fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a dezminţit categoric, duminică, "zvonurile nefondate" privind averea acestuia, preluate în ultima perioadă de presa egipteană şi internaţională.

18 afișări
Imaginea articolului Un reprezentant al lui Hosni Mubarak dezminte informaţiile privind averea fostului preşedinte

Un reprezentant al lui Hosni Mubarak dezminte informaţiile privind averea fostului preşedinte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentantul legal al lui Mubarak, citat de agenţia oficială MENA, "a dezminţit categoric informaţiile false şi mincinoase şi zvonurile nefondate publicate (...) de unele mijloace de informare din ţară şi din străinătate în ultimele săptămâni, referitoare la averea (fostului preşedinte) sau la existenţa unor averi sau proprietăţi în străinătate",

Publicarea informaţiilor are ca scop "subminarea reputaţiei, cinstei sale (...) şi istoriei onorabile de 62 de ani a lui Mubarak în serviciul patriei", a adăugat reprezentatul legal al fostului preşedinte, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

El a mai spus că Hosni Mubarak şi-a prezentat declaraţia de avere, însă nu a oferit alte detalii.

Presa a publicat informaţii privind o avere uriaşă a lui Mubarak, care a demisionat la 11 februarie şi a predat puterea armatei, după 18 zile de proteste de stradă.

Uniunea Europeană a anunţat vineri că este de acord cu principiul îngheţării averilor foştilor înalţi responsabili ai regimului lui Hosni Mubarak, în cazul în care Egiptul va formula solicitări în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici