Un român din echipajul unui petrolier a fost răpit în Nigeria

Persoane înarmate, aflate în ambarcaţiuni rapide, au atacat un petrolier încărcat cu 4.000 de tone de motorină în largul coastei Nigeriei, miercuri, răpind un membru român al echipajului şi avariind grav structura vasului, au declarat surse din domeniul securităţii.

23 afișări
Imaginea articolului Un român din echipajul unui petrolier a fost răpit în Nigeria

Un român din echipajul unui petrolier a fost răpit în Nigeria

Trei surse private din domeniul securităţii au declarat că MT Meredith a fost atacat la Bonny Fairway Buoy, în largul Deltei petroliere a Nigerului, o rută folosită în mod regulat de navele petroliere. Vasul atacat se îndrepta cel mai probabil către Port Harcourt, dinspre Lagos.

Forţa militară responsabilă cu asigurarea securităţii în Delta Nigerului nu au putut fi contactată imediat pentru comentarii.

"Nava a cerut asistenţă întrucât motorul şi suprastructura ar fi fost avariate grav", a precizat una dintre sursele din domeniul securităţii.

Atacul este cel mai recent dintr-o serie de acte de piraterie în largul Deltei Nigerului, unde se află cea mai importantă industrie petrolieră şi a gazului. Lipsa de securitate din regiune a redus cu o cincime producţia petrolieră a Nigeriei, în ultimii ani.

Persoane înarmate au atacat un petrolier şi un vas de servicii petroliere la platforma de încărcare Bonny, operată de un consorţiu format de Royal Dutch Shell cu firma petrolieră de stat NNPC, la sfârşitul săptămânii trecute. Mai mulţi membri nigerieni ai ecghipajului au fost răpiţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici