Un român este căutat de FBI pentru fraudă internaţională - VIDEO

Un român care a locuit în Chicago este căutat de FBI în legătură cu o fraudă internaţională pusă la cale de o reţea infracţională ce operează din România, informează CBS2 Chicago.

78 afișări
Imaginea articolului Un român este căutat de FBI pentru fraudă internaţională - VIDEO

Un român este căutat de FBI pentru fraudă internaţională (Imagine: stirileprotv.ro)

Lucian Nanău, în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat de fraudă în domeniul comunicaţiilor în decembrie 2006 şi este urmărit la nivel internaţional din acea perioadă.

Românul s-a numărat printre 20 de suspecţi care ar fi păcălit clienţii mai multor site-uri de licitaţii online. Victimele erau informate că au câştigat o licitaţie şi le se cerea să plătească în avans suma datorată, prin Western Union.

Nanău şi partenerii săi încasau banii, însă clienţii site-urilor nu primeau obiectele pentru care au licitat. Peste două mii de persoane au fost păcălite astfel, iar paguba se ridică la cinci milioane de dolari.

FBI cere martorilor care îl văd pe român să contacteze autorităţile. Suspectul a fost descris ca având aproximativ 1,80 metri înălţime, constituţie medie, şaten, cu ochi căprui. Nanău are o cicatrice pe obrazul stâng, de la colţul ochiului până spre bărbie.

Video Stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici