Un rus bogat a fost arestat în timp ce se afla în locuinţa sa luxoasă din Londra

Un rus bogat, în vârstă de 58 de ani, a fost reţinut sub suspiciunea de spălare de bani, conspiraţie în vederea fraudării Ministerului de Interne englez şi conspiraţie în vederea comiterii de sperjur, potrivit Sky News. Bărbatul a fost ridicat din locuinţa sa luxoasă din Londra.

1419 afișări
Imaginea articolului Un rus bogat a fost arestat în timp ce se afla în locuinţa sa luxoasă din Londra

Sursa Foto - Police BMW X5

Un bogat om de afaceri rus a fost arestat în luxoasa sa locuinţă din Londra de către poliţia care investighează activitatea infracţională a oligarhilor.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost reţinut sub suspiciunea de spălare de bani, conspiraţie în vederea fraudării Ministerului de Interne şi conspiraţie în vederea comiterii de sperjur.

Agenţia Naţională pentru Combaterea Criminalităţii (NCA) nu a dat numele bărbatului şi nici al altor două persoane, care au fost, de asemenea, arestate.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reţinut după ce a fost văzut părăsind clădirea cu o geantă care conţinea mii de lire sterline în numerar. El a fost arestat sub suspiciunea de spălare de bani şi obstrucţionarea unui ofiţer.

Cea de-a treia persoană - un bărbat de 39 de ani - a fost arestată la domiciliul său din Pimlico, în Londra, pentru infracţiuni precum spălare de bani şi conspiraţie pentru fraudă.

NCA a declarat că aproximativ 50 dintre ofiţerii săi din cadrul celulei de combatere a cleptocraţiei au fost implicaţi în operaţiunea desfăşurată la proprietatea de lux a omului de afaceri, unde au fost confiscate mai multe dispozitive digitale şi o sumă mare de bani în urma unei percheziţii.

Graeme Biggar, directorul general al NCA, a declarat: „Celula de combatere a cleptocraţiei a NCA, înfiinţată abia anul acesta, are un succes semnificativ în investigarea potenţialelor activităţi infracţionale ale oligarhilor, ale furnizorilor de servicii profesionale care îi sprijină şi le permit şi ale celor care au legături cu regimul rus. Vom continua să folosim toate puterile şi tacticile pe care le avem la dispoziţie pentru a contracara această ameninţare”.

Toţi cei trei bărbaţi care au fost arestaţi au fost între timp eliberaţi pe cauţiune.

NCA a declarat că această operaţiune a fost cea mai recentă de acest gen care a fost efectuată în cadrul eforturilor sale de a perturba activităţile unor personalităţi corupte din mediul de afaceri internaţional şi a celor care le facilitează activitatea.

Agenţia susţine că a obţinut aproape 100 de întreruperi - acţiuni care elimină sau reduc o ameninţare criminală - împotriva elitelor legate de Putin şi a celor care le sprijină.

Printre acestea se numără o serie de ordine de îngheţare a conturilor (Account Freezing Orders - AFO) asupra conturilor deţinute de persoane care au legături strânse cu ruşii sancţionaţi.

„De asemenea, celula a investigat şi a întreprins acţiuni discrete împotriva unui număr semnificativ de elite care au un impact direct asupra Regatului Unit, precum şi vizând rutele mai puţin convenţionale utilizate pentru a disimula mişcările de averi semnificative, cum ar fi vânzările de active de mare valoare prin intermediul caselor de licitaţii", a declarat NCA.

„Pe plan internaţional, activitatea NCA a contribuit la îngheţarea a numeroase proprietăţi, a opt iahturi şi a patru avioane, şi continuă să lucreze în colaborare cu Oficiul pentru punerea în aplicare a sancţiunilor financiare pentru a se asigura că şi alte active din Regatul Unit sunt îngheţate, precum şi cu parteneri globali pentru a viza averile ilicite deţinute în străinătat”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici