Un sindicat german din educaţie solicită profesori din România, Polonia şi Cehia

Sindicatul german al Profesorilor şi Filologilor a cerut Guvernului să aducă profesori polonezi, cehi şi români pentru a acoperi lipsa a aproximativ 40.000 de cadre didactice, informează site-ul postului Radio Polonia.

654 afișări
Imaginea articolului Un sindicat german din educaţie solicită profesori din România, Polonia şi Cehia

Un sindicat german din educaţie solicită profesori din România, Polonia şi Cehia

Sindicatul estimează că, în zece ani, 300.000 dintre cei 770.000 de profesori germani vor ieşi la pensie. Potrivit reţelei europene de analize Eurydice, în 20 de ani numărul profesorilor din Germania se va diminua cu 70 la sută.

În această situaţie, germanii preferă profesori din Polonia, Cehia şi România, pentru contracte de doi-cinci ani.

"Am ales Polonia pentru că acolo putem găsi cu uşurinţă profesori care vorbesc germană", declară Heinz-Peter Meidinger, liderul sindicatului Profesorilor şi Filologilor.

Profesorii germani care decid să lucreze în Germania vor putea câştiga de cinci ori mai mult decât acasă. Salariul mediu al unui profesor debutant este de aproximativ 350 de euro în Polonia, în timp ce în Germania este de 1.500 euro.

Germania are nevoie în special de profesori de matematică, biologie, geografie, fizică şi informatică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici