Un sistem antiaerian rus a fost detectat în Ucraina - diplomat NATO

Un sistem de rachete antiaerian rus de tip Panţir S1, numit şi SA-22, a fost detectat în regiunea de est a Ucrainei, aflată sub controlul separatiştilor proruşi, a anunţat miercuri un diplomat al NATO, citat de AFP.

1606 afișări
Imaginea articolului Un sistem antiaerian rus a fost detectat în Ucraina - diplomat NATO

Un sistem antiaerian rus a fost detectat în Ucraina - diplomat NATO (Imagine: Wikipedia)

Sistemul "SA-22 este în prezent în zonă", a afirmat acest diplomat, sub protecţia anonimatului, reamintind că un alt tip de rachete, SA-11 sau Buk, este suspectat că ar fi la originea tirului care a cauzat prăbuşirea unui avion al Malaysia Airlines pe 17 iulie, soldată cu 298 de morţi.

Sistemele de rachete Panţir S1 (sau SA-22 în clasificarea NATO) sunt capabile să atingă orice ţinte aeriene pe o rază de 20 de kilometri şi la o altitudine de 15 kilometri. Ele pot viza patru ţinte simultan, iar rachetele lor pot atinge o viteză de 1.300 de metri pe secundă.

Diplomatul a evocat, de asemenea, "informaţii ucrainene credibile", afirmând că "în Ucraina au loc incursiuni ale trupelor ruse".

Moscova a "pus capăt ambiguităţilor, devenind mai deschisă" în ce priveşte susţinerea sa acordată rebelilor, a apreciat el.

"Doar că, oficial, ruşii nu revendică" aceste acţiuni, a adăugat diplomatul.

Casa Albă a apreciat luni că "incursiunile militare" ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei constituie o "escaladare semnificativă" a conflictului din această ţară.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins aceste acuzaţii, denunţând un "război informaţional".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici