Un soldat a murit înecat în timpul pregătirilor pentru comemorarea „Zilei Z”

Un soldat britanic a murit în Franţa, după ce s-ar fi înecat, în timpul pregătirilor pentru ceremonille care marchează 75 de ani de la „Ziua Z”. Soldatul a murit în timp ce încerca să traverseze un canal în Normandia, potrivit presei locale care citează oficiali.

1824 afișări
Imaginea articolului Un soldat a murit înecat în timpul pregătirilor pentru comemorarea „Zilei Z”

Un soldat englez a murit înecat în timpul pregătirilor pentru ceremoniile de aniversare a Bătălii pentru Normandia

Un reprezentant al armatei britanice a confirmat decesul, dar nu a oferit mai multe detalii cu privire la circumstanţele accidentului, informează France24.com

„Cu tristeţe în suflet confirmăm decesul al unei persoane în Franţa. În aceste clipe dificile, ne îndreptăm gândurile către familia celui decedat”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Postul de radio France Bleu citează surse guvernamentale din regiunea Calvados şi informează că victima de 30 de ani staţiona în Ranville, în apropiere de Caen pe coasta Normandiei, cu alţi câţiva mii de soldaţi din Marea Britanie, care se pregătesc pentru comemorările cu ocazia Bătăliei pentru Normandia.

Soldatul încerca să traverseze canalul sâmbătă noaptea, în apropiere de podul Pegasus, primul loc eliberat de trupele britanice de către forţele armate ale Germaniei.

Podul, situat la Benouville, a fost numit „Pegasus” pentru a onora divizia aeriană a VI-a, a cărei emblemă era chiar calul înaripat.

Colegii soldatului i-au pierdut urma şi au alertat autorităţile în jurul orei 23.00, iar salvatorii i-au scos trupul din canal în jurul orei 03.00, duminică dimineaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici