Un soldat rus a murit luptând împotriva incendiului din jurul centrului nuclear de la Sarov

Un soldat a murit luni, luptând împotriva incendiului din jurul centrului nuclear de la Sarov, unde sunt fabricate arme nucleare, la 500 de kilometri est de Moscova, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de agenţia Interfax.

11 afișări
Imaginea articolului Un soldat rus a murit luptând împotriva incendiului din jurul centrului nuclear de la Sarov

Un soldat rus a murit luptând împotriva incendiului din jurul centrului nuclear de la Sarov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un copac în flăcări a căzut peste un soldat. (Acesta) a murit din cauza unui traumatism cranio-encefalic, în drum spre spital", a declarat purtătorul de cuvânt Vasili Pancenkov.

O sursă din cadrul forţelor de ordine regionale a anunţat, iniţial, că, în apropiere de centrul Sarov au murit doi militari, dar această "informaţie nu corespunde realităţii", potrivit lui Pancenkov.

La Sarov există, din perioada sovietică, un important centru de cercetare nucleară, unde sunt fabricate arme atomice.

Peste 800 de persoane au luptat, luni, împotriva incendiului din jurul acestui centru.

Echipamentele şi materialele explozibile au fost scoase din instalaţii, care erau ameninţate de flăcări. Autorităţile au declarat, la 4 august, că au evacuat toate materiile fisibile nulear şi explozibilii din centru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici