Un spital din Damasc a fost atacat cu rachete de către militanţi islamişti

Un spital din capitala siriană Damasc a fost atacat, vineri, cu rachete de către militanţi islamişti din regiunea Ghouta de Est, iar secţiile de chirurgie şi de terapie intensivă au fost grav avariate, relatează site-urile agenţiilor Tass şi Sputnik.

375 afișări
Imaginea articolului Un spital din Damasc a fost atacat cu rachete de către militanţi islamişti

Un spital din Damasc a fost atacat cu rachete de către militanţi islamişti

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime. O rachetă a vizat şi departamentul de primiri urgenţe, iar activitatea unităţii sanitare este perturbată.

Vineri dimineaţă, o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite într-un atac cu rachetă asupra cartierului Salah Ed-Din din Damasc.

Ghouta de Est, cea mai mare enclavă a rebelilor din apropierea capitalei siriene, Damasc, este locuită de aproximativ 400.000 de oameni, potrivit Naţiunilor Unite. Enclava este dominată de facţiunea islamistă Jaysh al-Islam, însă în zonă sunt activi şi militanţii Hayat Tahrir al-Sham, o alianţă rebelă extremistă condusă de o grupare afiliată în trecut reţelei teroriste Al-Qaida.

Peste 460 de civili au decedat, inclusiv cel puţin 100 de copii, iar alte 1.200 de oameni au fost răniţi, în urma bombardamentelor efectuate în ultimele zile de forţele regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în Ghouta de Est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici