Un start-up spaniol vrea să cucerească piaţa cu „fripturi” vegetale imprimate 3D

  • Pe măsură ce creşte cererea de alternative vegetale la carne, start-up-ul Novameat cu sediul în Barcelona foloseşte tehnologia de imprimare 3D pentru a fabrica „fripturi” vegetariene pe care speră să le ofere pe piaţa anul viitor, relatează Reuters.
  • Compania spaniolă, care şi-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare.
334 afișări
Imaginea articolului Un start-up spaniol vrea să cucerească piaţa cu „fripturi” vegetale imprimate 3D

Un start-up spaniol vrea să cucerească piaţa cu „fripturi” vegetale imprimate 3D

Novameat intenţionează să-şi vândă „fripturile” direct consumatorilor şi companiilor, cum ar fi restaurantele interesate să producă carne pe bază de plante, a declarat directorul pentru dezvoltarea afacerilor, Alexandre Campos, pentru Reuters.

Compania spaniolă, care şi-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare la Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.

„Nu a avut senzaţia unei fripturi tradiţionale, dar am fost surprins pozitiv, deoarece nu mă aşteptam ca textura să fie atât de bine realizată”, a spus un consumator, după ce a încercat una dintre „fripturile” tipărite la standul Novameat.

Campos a declarat că scopul start-up-ului a fost să recreeze fibrele musculare ale cărnii de animal, dar folosind 100% ingrediente vegetale. El a prognozat că industria bazată pe plante va continua să crească la rate de două cifre în viitorul previzibil.

Compania a mai spus că produce carne falsă vegetală motive de mediu. „(Căutăm) să înlocuim carnea animalelor pentru ceva care este mai bun pentru planetă, pentru noi şi pentru animale", a spus Campos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici