Un taifun puternic se apropie de Japonia

Un taifun puternic, însoţit de rafale de vânt ce ating 250 de kilometri pe oră, s-a apropiat marţi seara de sudul extrem al Japoniei şi urmează să atingă arhipelagul începând de miercuri şi joi, a anunţat agenţia meteorologică japoneză, la câteva zile după trecerea a două cicloane periculoase.

182 afișări
Imaginea articolului Un taifun puternic se apropie de Japonia

Un taifun puternic se apropie de Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Venit din Oceanul Pacific, taifunul Melor s-a deplasat marţi spre nord în direcţia arhipelagului sudic Okinawa cu o viteză de 25 de kilometri pe oră.

"Insula Daitojima (din arhipelagul Okinawa) va fi afectată de rafale puternice de vânt şi o mare foarte agitată, cu valuri de peste nouă metri, începând de marţi seara până miercuri la amiază", a explicat un oficial al agenţiei de meteorologie, adăugând că locuitorii trebuie să "se pregătească pentru ploi puternice"

Melor va atinge joi Honshu, cea mai mare insulă japoneză unde sunt situate oraşele Osaka, Nagoya şi Tokyo. Aceasta va mătura întregul arhipelag nippon de la sud la nord, urmând o traiectorie similară celei a taifunului care a provocat moartea a peste 5.000 de morţi în 1959.

Construcţiile japoneze sunt în prezent mai solide, iar porturile sunt prevăzute cu baraje de protecţie în cazul creşterii nivelului apelor, pentru a reduce considerabil amploarea pagubelor, a precizat oficialul.

Taifunul Ketsana a provocat la sfârşitul lui septembrie moartea a 300 de persoane în Filipine şi a peste 150 în Vietnam, şi a făcut totodată victime în Laos şi Cambodgia. Taifunul Parma, care afectat sâmbătă o parte din Filipine, s-a soldat cu 15 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici