Un tânăr cu legături în Anonymous, inculpat pentru atacuri informatice asupra unor pagini oficiale

Un tânăr având legături cu grupul de piraţi informatici Anonymous a fost inculpat pentru că a pătruns fraudulos pe mai multe pagini de Internet ale poliţiei din statul american Utah (vest).

375 afișări
Imaginea articolului Un tânăr cu legături în Anonymous, inculpat pentru atacuri informatice asupra unor pagini oficiale

Un tânăr cu legături în Anonymous, inculpat pentru atacuri informatice asupra unor pagini oficiale (Imagine: Shutterstock)

John Anthony Borell III, în vârstă de 21 de ani şi rezident al statului Ohio (nord), riscă o condamnare de până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de dolari dacă va fi găsit vinovat de cele două capete de acuzare privind piratajul informatic de care este acuzat.

Borell "a intrat pe câteva calculatoare private fără a avea autorizaţie, de două ori în luna ianuarie, şi a avariat intenţionat serverele care găzduiau paginile de Internet a două secţii de poliţie din Utah", conform actului federal de acuzaţie.

Suspectul a fost reţinut datorită unor mesaje transmise pe Twitter, în care el revendica aceste atacuri informatice, conform FBI.

Actul de acuzare indică faptul că Borell are legături cu Anonymous, un grup de piraţi militanţi care a revendicat zeci de atacuri împotriva mai multor pagini de Internet oficiale sau care aparţineau unor companii mari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici