Un terorist irakian a ucis 150 de femei care au refuzat căsătorii cu membri ai grupului Stat Islamic

Un militant din cadrul grupului terorist Stat Islamic este acuzat că a omorât 150 de femei şi fete care au refuzat căsătorii cu membri ai organizaţiei fundamentaliste sunnite, afirmă oficialul irakieni, citaţi de Fox News.

1328 afișări
Imaginea articolului Un terorist irakian a ucis 150 de femei care au refuzat căsătorii cu membri ai grupului Stat Islamic

Un terorist irakian a ucis 150 de femei care au refuzat căsătorii cu membri ai grupului Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abu Anas Al-Libi este suspectat că a executat extrajudiciar, prin împuşcare, 150 de femei, dintre care unele însărcinate, majoritatea fiind membre ale etniei yazidi. Femeile au fost omorâte pentru că au refuzat căsătorii cu membri ai grupului terorist Stat Islamic.

"Abu Anas Al-Libi a omorât peste 150 de femei şi fete, inclusiv femei însărcinate, pentru că acestea au refuzat să se căsătorească", a comunicat Ministerul irakian pentru Drepturile Omului.

Femeile au fost executate în oraşul irakian Fallujah, fiind îngropate în zone din cartierele Al-Zaghareed şi Al-Saqlawiya.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a proclamat un "califat islamic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici