Un thailandez riscă 50 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia

Un thailandez în vârstă de 30 de ani riscă o pedeapsă record de 50 de ani de închisoare pentru insulte aduse instituţiei regale din Thailanda. Bărbatul a scris zeci de mesaje pe reţelele de socializare în care a criticat dur monarhia, potrivit Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Un thailandez riscă 50 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia

Sursa foto: X

Un vânzător online de îmbrăcăminte din nordul provinciei Chiang Rai a primit 22 de ani de închisoare după ce o instanţă de apel a constatat mai multe încălcări ale legilor legate de familia regală. Pedeapsa se adaugă unei sentinţe de 28 de ani pronunţată de o instanţă penală anul trecut.

Legea din Thailanda, una dintre cele mai stricte din lume, protejează palatul regal de critici. Pedeapsa de 50 de ani ar fi cea mai lungă din istoria ţării pentru această încălcare a legii.

În 2021, un funcţionar public pensionar, a primit 87 de ani de închisoare, dar pedeapsa i-a fost redusă la 43 de ani pentru că a recunoscut faptele. Sute de persoane din Thailanda au fost condamnate în ultimii ani pentru insulte aduse familiei regale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici