Un turist american ucis de un chinez în timpul JO de la Beijing

Un turist american a fost ucis, sâmbătă, la Beijing, de către un chinez care s-a sinucis ulterior, sâmbătă, în prima zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing, a anunţat agenţia China Nouă.

14 afișări

Agresorul, în vârstă de 47 de ani, pe nume Tang Yongming, a atacat doi americani într-un cartier turistic din capitala chineză. Cei doi turişti, dintre care unul a decedat, în urma loviturilor de pumn primite şi celălalt a fost grav rănit, erau însoţiţi şi de un ghid chinez, rănit şi el în altercaţie. Tang Yongming s-a sinucis după aceea, aruncându-se dintr-un turn istoric.

Turistul american este rudă cu unul dintre antrenorii echipei de volei a Statelor Unite ale Americii, a anunţat Comitetul Olimpic American, iar preşedintele George W. Bush a fost informat despre incident.

Incidentul s-a petrecut chiar în centrul capitalei Chinei.

Preşedintele SUA, George W. Bush, a fost informat de decesul turistului american. "Preşedintele a fost informat, este alături de familiile victimelor din toată inima, iar Casa Albă şi ambasada americană au oferit acestora tot ajutorul de care au nevoie. Oficialii americani sunt în contact cu autorităţile chineze în acest caz", a spus un responsabil al administraţiei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici