Un val de caniculă afectează peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA

Peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA trăiesc în comunităţi care sunt vizate de diferite avertizări privind canicula. Vremea neobişnuit de caldă este şi în Europa.

352 afișări
Imaginea articolului Un val de caniculă afectează peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA

Un val de caniculă afectează peste 100 de milioane de oameni din sud-vestul SUA

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) anunţă că peste 113 milioane de persoane se află într-o zonă vizată de o avertizare de caniculă, potrivit BBC.

Oraşul Phoenix a înregistrat 13 zile cu temperaturi de cel puţin 43C şi se preconizează că va depăşi marţea viitoare recordul de 18 zile cu temperaturi de peste 43C. Multe alte oraşe sunt aşteptate să aibă temperaturi de peste 38C .

Într-un avertisment emis joi, NWS a anunţat că valul de căldură va afecta şi state precum Nevada, Oklahoma, Texas şi California. Specialiştii se aşteaptă la temperaturi maxime de 46C în unele părţi din sud.

Meteorologii mai spun că se aşteaptă ca temperaturile pe timpul nopţii să rămână „anormal de ridicate" în unele zone. În Las Vegas, Nevada, se preconizează că duminică se va înregistra o temperatură maximă de 47C, ceea ce reprezintă recordul istoric al oraşului.

Valul de căldură din SUA vine pe fondul unor temperaturi ridicate similare în Europa, unde se aşteaptă ca unele părţi din Spania, Franţa, Grecia, Croaţia şi Turcia să atingă peste 40 de grade Celsius.

Săptămâna trecută, temperatura medie globală a fost de 17,23C, cea mai ridicată înregistrată vreodată.

Oamenii de ştiinţă spun că temperaturile sunt cauzate de schimbările climatice şi de un fenomen meteorologic natural cunoscut sub numele de El Niño.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici