Un vas de pescuit chinez s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului, daţi dispăruţi

O navă de pescuit chineză cu 39 de membri ai echipajului la bord s-a răsturnat în Oceanul Indian. Preşedintele Xi Jinping a ordonat să se depună toate eforturile pentru căutarea supravieţuitorilor, a anunţat miercuri presa chineză de stat, citată de Reuters.

492 afișări
Imaginea articolului Un vas de pescuit chinez s-a răsturnat în Oceanul Indian. 39 de membri ai echipajului, daţi dispăruţi

Sursa foto: Twitter

Vasul de pescuit „Lupeng Yuanyu 028”, deţinut de Penglai Jinglu Fishery Co Ltd, cu sediul în provincia Shandong, s-a răsturnat marţi dimineaţa, a relatat televiziunea de stat CCTV.

Cele 39 de persoane aflate la bord - 17 membri chinezi ai echipajului, 17 indonezieni şi cinci din Filipine - sunt date dispărute, a precizat CCTV.

Preşedintele Xi a declarat că trebuie depuse toate eforturile pentru salvare şi că vor fi consolidate alertele de avertizare timpurie privind riscurile de siguranţă pentru operaţiunile la mare distanţă, a relatat CCTV.

Centrul de căutare şi salvare maritimă al Chinei a informat ţările vecine cu privire la accident, iar ministerul de externe a transmis misiunilor sale din Australia, Sri Lanka, Maldive, Indonezia, Filipine şi alte ţări să coordoneze operaţiunile de căutare şi salvare, a precizat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici