Un vas petrolier grec a fost dat dispărut după ce a plecat de la Abidjan, Coasta de Fildeş

Un armator grec a anunţat luni că a pierdut contactul cu un vas încărcat cu păcură, care a părăsit fără explicaţii Abidjanul în noaptea de vineri spre sâmbătă.

185 afișări
Imaginea articolului Un vas petrolier grec a fost dat dispărut după ce a plecat de la Abidjan, Coasta de Fildeş

Un vas petrolier grec a fost dat dispărut după ce a plecat de la Abidjan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Compania Grace Management a precizat într-un comunicat că a avertizat autorităţile competente "şi a solicitat participarea ţărilor vecine şi altor părţi terţe" pentru a localiza vasul petrolier, care ar putea fi sub controlul piraţilor.

Vasul Orfeas, construit în 2008 şi care transportă 32.000 de tone de păcură, are un echipaj alcătuit din doi greci şi 22 de filipinezi.

Acesta a părăsit zona de ancorare din Coasta de Fildeş "fără ordin sau explicaţii" şi, potrivit ultimei poziţii cunoscute, părea să se îndrepte spre Lagos, Nigeria, a precizat armatorul.

Un alt vas petrolier grec, Energy Centurion, a fost ţinta piraţilor în august în largul statului Togo, mai la sud-est, în scopul de a descărca o parte din încărcătura de petrol, mai mult de 3.000 de tone, înainte ca nava să fie eliberată. Membrii echipajului au fost găsiţi nevătămaţi.

Compania greacă a explicat atunci pentru AFP că era vorba de o activitate specifică de piraterie în curs de dezvoltare în acea zonă, atacurile vizând preluarea încărcăturii, după care vasul şi marinarii erau eliberaţi fără a fi cerută vreo răscumpărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici