Un violator din Germania revendică 300 de agresiuni din 1.000 de tentative

Un german arestat pentru mai multe violuri comise în propria ţară şi în Belgia a mărturisit comiterea a 300 de violuri şi agresiuni sexuale în ultimii 19 ani, relatează săptămânalul german Focus.

26 afișări
Imaginea articolului Un violator din Germania revendică 300 de agresiuni din 1.000 de tentative

Un violator din Germania revendică 300 de agresiuni din 1.000 de tentative (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Jörg Peter P., un lăcătuş în vârstă de 46 de ani care locuieşte în vestul Germaniei, a fost arestat în martie, în baza unei cereri de extrădare formulate de Belgia.

El era suspectat de 18 violuri şi zeci de agresiuni sexuale. Ulterior, acesta a recunoscut aproape 300 de astfel de fapte dintr-un total de 1.000 de tentative.

Potrivit Parchetului, bărbatul folosea aproape mereu aceeaşi stratagemă pentru a-şi impresiona victimele: suna la uşa acestora şi, pretinzând că este paralizat la ambele mâini din cauza unui handicap, le cerea să îl ajute să urineze.

Victimele sale erau femei în a căror casă intra, dar şi personal medical din azile sau rezidente ale campusurilor universitare din Düsseldorf (vest).

Potrivit săptămânalului Focus, Parchetul nu l-a pus sub acuzare pe Jörg Peter P. "decât pentru trei cazuri de viol cu circumstanţe agravante şi şase tentative", invocând motive de "economie procedurală".

Avocatul său, citat de revistă, evocă o "copilărie dificilă" şi "probleme de dezvoltare" pentru a explica faptele clientului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici