Un vulcan a erupt în sudul Japoniei

Numeroşi agenţi de salubrizare şi vehicule care stropesc cu apă se aflau luni pe străzile din oraşul meridional japonez Kagoshima, după erupţia unui vulcan din vecinătate, care a aruncat în aer o imensă coloană de cenuşă.

984 afișări
Imaginea articolului Un vulcan a erupt în sudul Japoniei

Un vulcan a erupt în sudul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un nor de praf s-a ridicat la 5.000 de metri altitudine duminică după-amiază, după o nouă erupţie a vulcanului Sakurajima ("insula cu cireşi", în traducere literală).

Acest vulcan activ este situat la câţiva kilometri de Kagoshima, un oraş portuar din sudul insulei meridionat Kyushu, la aproximativ 1.000 de kilometri sud-vest de Tokyo.

După această nouă erupţie a vulcanului Sakurajima, a 500 din acest an dar una dintre cele mai violente, cenuşa s-a împrăştiat în toată regiunea, căzând în special la Kagoshima, unde circulaţia a fost perturbată duminică, trenurile având întârzieri, iar automobilele fiind constrânse să îşi aprindă farurile în plină după-amiază.

Aproximativ 60 de agenţi de salubrizare, asistaţi de vehicule echipate cu tunuri de apă, curăţau oraşul de această mantie argintată luni dimineaţa.

"Activitatea vulcanului este mai calmă luni dimineaţa", a explicat pentru AFP un oficial local al Agenţiei de meteorologie din Japonia.

"Nu sunt semne premergătoare unei erupţii de mare amploare", cu degajări importante de lavă, a precizat el.

Un fir de lavă a ieşit din adâncurile vulcanului duminică, dar fără a prezenta vreun pericol pentru populaţie. O zonă de doi kilometri rămâne interzisă accesului.

Situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, Japonia numără mai mulţi vulcani, dintre care o parte sunt activi, şi este afectată frecvent de cutremure.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici