Un vulcan din Galapagos a început să erupă

  • Un vulcan din arhipelagul Galapagos a început să erupă.
  • Autorităţile din Ecuador, ţară care administrează lanţul de insule din Oceanul Pacific, spun că nu este vorba de niciun pericol deoarece insula pe care se află vulcanul nu este locuită.
  • Ultima dată, vulcanul a erupt în 2020.
219 afișări
Imaginea articolului Un vulcan din Galapagos a început să erupă

Vulcanul La Cumbre care face parte din arhipelagul Galapagos, a început să erupă duminică, a informat guvernul din Ecuador, potrivit Reuters. Nu este niciun pericol iminent, deoarece insula pe care se află vulcanul este nelocuită, a anunţat Ministerul Mediului.

„Emisiile de gaze şi anomaliile termice au fost detectate prin intermediul sistemelor prin satelit”, a transmis ministerul prin intermediul unui comunicat.

Specialiştii din Ecuador vor monitoriza vulcanul, iar erupţia nu va afecta turismul către insule, au precizat autorităţile.

La Cumbre de pe insula Fernandina este unul dintre numeroşii vulcani activi din Galapagos, arhipelag aflat la aproape 1.000 km de Ecuador.

Vulcanul a erupt ultima dată în 2020, după câţiva ani de activitate. Această erupţie a fost probabil mai mare decât cele înregistrate anterior, au precizat autorităţile din Ecuador.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici