Una dintre cele mai fericite ţări din lume şi-a salvat economia vânzând paşapoarte

  • Vanuatu şi-a menţinut economia pe linia de plutire, în ciuda pandemiei.
  • Ţara insulară din Pacific a reuşit asta vânzând paşapoarte.
  • Vânzările de paşapoarte au adus 7,1 miliarde de vatu trezoreriei locale.
2098 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai fericite ţări din lume şi-a salvat economia vânzând paşapoarte

Profimedia

În timp ce vezi cum economiile din majoritatea statelor se prăbuşesc din cauza pandemiei de coronavirus, există şi ţări care au reuşit contrariul. Vanuatu este una dintre cele mai fericite ţări privind economia deoarece creşterea spectaculoasă a cererii pentru obţinerea paşapoartelor a menţinut bugetul pe plus, scrie The Guardian.
 
Vanuatu a reuşit să obţină un surplus bugetar de 3,8 miliarde de vatu (aproximativ 33,3 milioane de dolari) în primele şase luni ale anului 2020, asta datorită controversatelor sale programe pentru obţinerea cetăţeniei ţării insulare.
 
Mai exact, guvernul a anunţat o creştere de 32% a vânzărilor de paşapoarte, care au adus 7,1 miliarde de vatu trezoreriei locale. Astfel, până la sfârşitul lunii iunie, ţara a strâns 62,6 milioane de dolari, aproape 80% din veniturile aşteptate pentru întregul an. 
 
Vanuatu cere 130.000 de dolari pentru acordarea cetăţeniei locale. Din aceştia, 80.000 de dolari se duc direct la guvern. Astfel de paşapoarte sunt atât de cerute pentru că pot fi folosite pentru deplasarea fără viză în peste 100 de ţări şi teritorii, printre care Uniunea Europeană, Marea Britanie, Rusia şi Hong Kong, ţări care pot fi greu de vizitat pentru cetăţenii anumitor state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici