Una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia, pe lista neagră, fiindcă susţine Ucraina

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia, Zemfira, a fost inclusă pe o listă de "agenţi străini" pe motiv că a susţinut Ucraina şi a criticat "operaţiunea militară specială" a Rusiei în această ţară, potrivit Ministerului rus al Justiţiei.

616 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai populare cântăreţe din Rusia, pe lista neagră, fiindcă susţine Ucraina

Sursa foto: Twitter

Zemfira, al cărei nume complet este Zemfira Ramazanova, "a susţinut în mod deschis Ucraina, a susţinut concerte în ţări neprietenoase în timp ce vorbea împotriva operaţiunii militare speciale şi a primit sprijin din surse străine", a anunţat agenţia de ştiri rusă de stat Tass, citând o declaraţie a ministerului.

O etnică tătară din Volga născută în regiunea centrală rusă Başkortostan, Zemfira a început să cânte în 1998 şi a câştigat popularitate în Rusia şi în alte state ex-sovietice.

Ea era cunoscută pentru faptul că se opunea războiului din Ucraina şi, pentru o perioadă, pe site-ul său a apărut sloganul "Nu războiului". Ea ar fi părăsit Rusia pentru a se stabili în Franţa după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina în februarie anul trecut.

Persoanele etichetate drept "agenţi străini" de către guvernul rus au fost adesea supuse unor percheziţii ale poliţiei şi altor măsuri punitive. Mulţi au părăsit ţara în ultimul an.

Ministerul a adăugat alte câteva persoane pe lista sa de "agenţi străini", inclusiv politicianul de opoziţie Dmitri Gudkov, analistul politic Abbas Gallyamov şi activistele Aleksandra Kazantseva şi Tatiana Nazambaeva pentru "propagandă LGBT".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici