Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în largul insulelor Comore a fost localizată

Una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A319 al companiei Yemenia, care s-a prăbuşit în apropiere de insulele Comore, a fost localizată marţi după-amiază, iar operaţiunile pentru recuperarea acesteia vor începe miercuri, a anunţat secretarul de stat francez pentru Cooperare.

12 afișări
Imaginea articolului Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în largul insulelor Comore a fost localizată

Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în largul insulelor Comore a fost localizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Semnalul cutiei negre a fost localizat ieri (marţi, n.red.), la ora locală 16.30 (15.30 ora României) de o patrulă aeriană la 40 de kilometri de coastele (insulei) Grande Comore", a declarat secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet, prezent la faţa locului.

O navă franceză urmează să sosească în cursul zilei de miercuri în zonă, pentru a începe operaţiunile de recuperare a cutiei negre, a precizat el.

Totodată, operaţiunile de căutare a unor eventuali supravieţuitori vor fi reluate miercuri, cu ajutorul echipelor de salvare franceze, a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii.

"Dispoziţiile au fost date ieri seara pentru reluarea căutărilor în această dimineaţă. Nu este evident, dar sperăm să mai găsim supravieţuitori", a declarat Ramulati Ben Ali.

"Un număr de 22 de membri ai Crucii Roşii franceze au sosit pentru a ne ajuta în cadrul platformei de intervenţie regională din Oceanul Indian, cu sediul în Reunion", a adăugat ea.

Avionul A310-300 al companiei Yemenia s-a prăbuşit marţi, în apropierea Insulelor Comore, cu 153 de peroane la bord, printre care cetăţeni francezi şi comorieni, la mai puţin de o lună de la accidentul unei aeronave A330 a companiei Air France, produs între Brazilia şi Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici