UNESCO: 50% dintre copiii romi nu reuşesc să îşi încheie studiile liceale

Aproape jumătate dintre copiii romi din Europa nu reuşesc să termine liceul, conform unui raport UNESCO, prezentat la Sofia de directorul general al Organizaţiei pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, Irina Bokova, relatează site-ul Novinite.com.

59 afișări
Imaginea articolului UNESCO: 50% dintre copiii romi nu reuşesc să îşi încheie studiile liceale

UNESCO: 50% dintre copiii romi nu reuşesc să îşi încheie studiile liceale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul, conform căruia romii europeni se confruntă cu riscul sărăciei extreme, urmează să fie discutat la prima conferinţă mondială privind asistenţa pentru copii şi educaţie, care va avea loc la Moscova în perioada 27 - 29 septembrie.

"În lipsa educaţiei, oamenii ajung mult mai săraci. Această situaţie creează inegalităţi inacceptabile şi sporeşte tensiunile sociale", a afirmat Bokova.

Raportul UNESCO citează mai multe sondaje care indică o atitudine negativă a europenilor faţă de romi ca grup etnic, bazată pe stereotipuri şi prejudecăţi vechi de sute de ani.

UNESCO a solicitat în repetate rânduri elaborarea de politici guvernamentale în domeniile social şi economic, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor.

Romii au ajuns în atenţia opiniei publice internaţionale în august, după ce Franţa a lansat o campanie de desfiinţare a taberelor ilegale şi a repatriat circa 1.000 de romi în Bulgaria şi România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici