UNESCO îşi suspendă programele până la sfârşitul lui 2011, după retragerea fondurilor americane

Directorul general al UNESCO, Irina Bokova, a anunţat joi suspendarea până la sfârşitul anului a executării programelor agenţiei ONU, după retragerea finanţării americane în urma admiterii "Palestinei" în acest organism.

204 afișări
Imaginea articolului UNESCO îşi suspendă programele până la sfârşitul lui 2011, după retragerea fondurilor americane

UNESCO îşi suspendă programele până la sfârşitul lui 2011, după retragerea fondurilor americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste măsuri vor permite realizarea "unor economii în valoare de 35 de milioane de dolari", care, împreună cu utilizarea sumei de 30 de milioane de dolari, rezultată din fondul de rulment, vor acoperi un deficit estimat la 65 de milioane de dolari, a declarat Bokova, la încheierea Conferinţei Generale a organizaţiei, la Paris.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a decis pe 31 octombrie admiterea "Palestinei" ca membru cu drepturi de depline, hotărârea fiind aprobată cu 107 de voturi pentru, 52 de abţineri şi 14 voturi împotrivă.

Două legi americane de la începutul anilor '90 interzic finanţarea oricărei agenţii speciale a ONU care îi acceptă pe palestinieni ca stat membru cu drepturi depline, iar Washingtonul anunţa luni că va suspenda furnizarea de fonduri către UNESCO după admiterea Palestinei în această structură a ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici