Ungaria anunţă că va rambursa preţul vinietelor pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

Compania de stat pentru administrarea autostrăzilor din Ungaria (AAK) a anunţat joi că le va returna şoferilor preţul plătit pe vinietele pentru perioada 14-17 martie, când mai multe tronsoane de autostradă au fost blocate de ninsorile abundente.

205 afișări
Imaginea articolului Ungaria anunţă că va rambursa preţul vinietelor pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

Ungaria anunţă că va rambursa preţul vinietelor pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

AAK definitivează detaliile rambursării şi va oferi mai multe informaţii săptămâna viitoare, relatează MTI.

Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter a declarat situaţie de urgenţă în ţară, la 15 martie, din cauza intemperiilor. El a explicat că rafalele de vânt, care au provocat pagube însemnate, sunt fără precedent în istoria recentă. Vehicule pe şenile, inclusiv tancuri T-72 au fost mobilizare pentru operaţiunile de salvare.

Ninsorile puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi şi întreruperea furnizării unor servicii importante, cât şi producerea unor accidente în întreaga ţară.

Mii de persoane au petrecut atunci noaptea în vehicule, pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei, din cauza blocării carosabilului de camioane ce au derapat. Pe autostrada M7 şi pe drumul principal M70, în sud-vestul Ungariei, numeroase maşini, inclusiv înmatriculate în străinătate, au fost nevoite, de asemenea, să oprească.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici